Sałatka z mozzarelli i awokado
Sałatka z mozzarelli i awokado to idealna propozycja na kolację. Dzięki dużej dawce zdrowych tłuszczy oraz błonnika i stosunkowo niewielkiej ilości węglowodanów zapewni dłuższe uczucie sytości. Potrawa ta jest także bogatym źródłem wielu witamin i minerałów, a w szczególności witaminy D oraz B12. Już w 1 porcji dostarczymy połowę dziennego zapotrzebowania na te niezwykle ważne witaminy w kontekście prawidłowego funkcjonowania organizmu. Oprócz walorów zdrowotnych, jej smak może pozytywnie zaskoczyć nie jednego niejadka. Można podawać ją jako osobną potrawę lub w połączeniu z np. pieczywem pełnoziarnistym (wtedy sprawdzi się nawet jako pożywne śniadanie).
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1szt. Dojrzałego awokado | |
1Garść Mixu sałat | |
10szt. Pomidorków koktajlowych | |
2Łyżki Oliwy z oliwek | |
1 Opakowanie (120g.) Mozzarelli | |
Szczypta Soli i pieprzu |
Informacje żywieniowe
13g
Białka
31g
Tłuszczu
10g
Węglowodanów
376kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
Awokado umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i wyjąć łyżką miąższ, a następnie pokroić go na kawałki i wrzucić do salaterki.
Oznacz jako ukończone
2.
Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić na kawałki i także wrzucić do miski.
Oznacz jako ukończone
3.
Dodać 10 pokrojonych na połówki pomidorów koktajlowych, garść mixu sałat, 2 łyżki oliwy.
Oznacz jako ukończone
4.
Wszystko przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Gotowe, smacznego!
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz