Zupa z soczewicą na odporność

45 minut

średnia

6 porcji

Zupa z soczewicą to proste w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Dzięki swojemu unikalnemu składowi dostarczy większości niezbędnych mikroskładników i witamin oraz wzmocni odporność organizmu. Mieszanka warzyw w połączeniu z soczewicą to niezwykle zdrowe i sycące danie. Zapewni uczucie sytości na dłużej co jest kluczowe, aby skutecznie zredukować nadmierną masę ciała. Ponadto zupa smakuje wybornie i nie obędzie się bez dokładki. Te wszystkie cechy sprawiają, że to danie na stałe powinno zagościć w naszym domowym menu.

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
2Litry Wody
1 Szklanka Soczewicy czerwonej
5szt. Ziemniaków
2szt. Marchewki
1szt. Cebuli
4Ząbki Czosnku
100gramów Koncentratu pomidorowego
2cm. Korzenia Imbru
Pieprz, sól, kurkuma, natka pietruszki
Informacje żywieniowe
11g Białka
2g Tłuszczu
39g Węglowodanów
219kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
Do dużego garnka wrzucamy: 200 gramów soczewicy (wcześniej przepłukujemy ją na sicie pod bieżącą wodą); 5 pokrojonych w kostkę ziemniaków; pokrojone w kostkę 2 marchewki; drobno pokrojoną cebulę, czosnek oraz imbir.
Oznacz jako ukończone
2.
Do garnka dolewamy 2 litry wody. Przyprawiamy i wszystko gotujemy na dużym ogniu pod przykryciem, aż woda się zagotuje (około 15 minut). Następnie na małym ogniu gotujemy jeszcze przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Oznacz jako ukończone
3.
Pod koniec gotowania dodajemy słoik koncentratu pomidorowego (100 gramów) i dokładnie mieszamy. Próbujemy zupę i w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem oraz natkę pietruszki.
Oznacz jako ukończone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.