Zupa z soczewicą na odporność
Zupa z soczewicą to proste w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Dzięki swojemu unikalnemu składowi dostarczy większości niezbędnych mikroskładników i witamin oraz wzmocni odporność organizmu. Mieszanka warzyw w połączeniu z soczewicą to niezwykle zdrowe i sycące danie. Zapewni uczucie sytości na dłużej co jest kluczowe, aby skutecznie zredukować nadmierną masę ciała. Ponadto zupa smakuje wybornie i nie obędzie się bez dokładki. Te wszystkie cechy sprawiają, że to danie na stałe powinno zagościć w naszym domowym menu.
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
2Litry Wody | |
1 Szklanka Soczewicy czerwonej | |
5szt. Ziemniaków | |
2szt. Marchewki | |
1szt. Cebuli | |
4Ząbki Czosnku | |
100gramów Koncentratu pomidorowego | |
2cm. Korzenia Imbru | |
Pieprz, sól, kurkuma, natka pietruszki |
Informacje żywieniowe
11g
Białka
2g
Tłuszczu
39g
Węglowodanów
219kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
Do dużego garnka wrzucamy: 200 gramów soczewicy (wcześniej przepłukujemy ją na sicie pod bieżącą wodą); 5 pokrojonych w kostkę ziemniaków; pokrojone w kostkę 2 marchewki; drobno pokrojoną cebulę, czosnek oraz imbir.
Oznacz jako ukończone
2.
Do garnka dolewamy 2 litry wody. Przyprawiamy i wszystko gotujemy na dużym ogniu pod przykryciem, aż woda się zagotuje (około 15 minut). Następnie na małym ogniu gotujemy jeszcze przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Oznacz jako ukończone
3.
Pod koniec gotowania dodajemy słoik koncentratu pomidorowego (100 gramów) i dokładnie mieszamy. Próbujemy zupę i w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem oraz natkę pietruszki.
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz