Truskawkowy kisiel z siemienia lnianego

12 minut

średnia

2 porcje

Kisiel z siemienia lnianego to idealna propozycja na zdrową i smaczną przekąskę. Oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych jest to źródło wielu witamin i minerałów. Truskawki dostarczają dużej ilości tak bardzo ważnej witaminy C, a siemię lniane to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych i nie przypadkowo zaliczane jest do superfoods jako zielarski produkt leczniczy. Taki kisiel jest też dobrym sposobem na uporanie się z biegunką i może łagodzić objawy choroby wrzodowej ze względu na kleistą konsystencję, która osłania śluzówkę przewodu pokarmowego.

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
4Łyżki Siemienia lnianego
1Szklanka Truskawek
2Szklanki Wody
Informacje żywieniowe
5g Białka
8g Tłuszczu
9g Węglowodanów
128kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
4 Łyżki nasion lnu wsypujemy do garnuszka i zalewamy 2 szklankami wody.
Oznacz jako ukończone
2.
Gotujemy przez około 10 minut co jakiś czas mieszając.
Oznacz jako ukończone
3.
Po tym czasie wrzucamy zblendowane wcześniej truskawki i gotujemy jeszcze przez chwilę cały czas mieszając. Gotowe!
Oznacz jako ukończone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.