Truskawkowy kisiel z siemienia lnianego
Kisiel z siemienia lnianego to idealna propozycja na zdrową i smaczną przekąskę. Oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych jest to źródło wielu witamin i minerałów. Truskawki dostarczają dużej ilości tak bardzo ważnej witaminy C, a siemię lniane to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych i nie przypadkowo zaliczane jest do superfoods jako zielarski produkt leczniczy. Taki kisiel jest też dobrym sposobem na uporanie się z biegunką i może łagodzić objawy choroby wrzodowej ze względu na kleistą konsystencję, która osłania śluzówkę przewodu pokarmowego.
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
4Łyżki Siemienia lnianego | |
1Szklanka Truskawek | |
2Szklanki Wody |
Informacje żywieniowe
5g
Białka
8g
Tłuszczu
9g
Węglowodanów
128kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
4 Łyżki nasion lnu wsypujemy do garnuszka i zalewamy 2 szklankami wody.
Oznacz jako ukończone
2.
Gotujemy przez około 10 minut co jakiś czas mieszając.
Oznacz jako ukończone
3.
Po tym czasie wrzucamy zblendowane wcześniej truskawki i gotujemy jeszcze przez chwilę cały czas mieszając. Gotowe!
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz