Deser bananowy z tofu i borówkami
Deser bananowy z tofu i borówkami to idealna propozycja na drugie śniadanie, a także doskonale się sprawdzi jako zdrowa przekąska. Deser ten jest doskonałym źródłem wielu mikroelementów, w szczególności magnezu. W jednej porcji uzupełnimy prawie całodzienne zapotrzebowanie na magnez. Pełni on wiele ważnych funkcji w naszym organizmie m.in. wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz pracę serca.
W celu nabycia borówek prosto z polskich sadów, zachęcam do odwiedzenia profilu młodych, rodzimych plantatorów – Ministerstwo borówki.
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1 opakowanie (180 g.) Tofu | |
2 szt. Bananów | |
Garść Borówek | |
1/3Szklanki Wody |
Informacje żywieniowe
13g
Białka
7g
Tłuszczu
38g
Węglowodanów
269kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
Opakowanie tofu i 2 banany zblenduj dolewając 1/3 szklanki wody.
Oznacz jako ukończone
2.
Otrzymaną masę przełóż do salaterek i dodaj garść borówek.
Oznacz jako ukończone
3.
Przechowuj w lodówce. Smacznego
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz