Brownie wegańskie
Ta wegańska odmiana brownie to wyjątkowo proste w przygotowaniu ciasto, które wyjdzie nawet największemu laikowi gotowania i pieczenia. Sprawdzi się jako zdrowsza wersja słodyczy niczym im nie ustępująca pod względem walorów smakowych. Mimo niewielkiej ilości składników i prostoty w przygotowaniu zachwyca swoim smakiem, przypominającym tradycyjnego „murzynka”. Taki deser to także dobre źródło magnezu, fosforu czy cynku. Wszystkie te zalety sprawiają, że to świetny przepis dla osób pragnących zmienić swoje nawyki żywieniowe. Całkowity czas przygotowania tego wegańskiego brownie zajmuje zaledwie 30 minut!
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1słoik Masła orzechowego (ok. 500g) | |
5szt. Bananów | |
5Łyżek Kakao |
Informacje żywieniowe
6g
Białka
29g
Tłuszczu
17g
Węglowodanów
353kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
W dużej misce dokładnie rozgnieść widelcem banany. Dodać słoik masła orzechowego oraz 5 łyżek nie słodzonego kakao i dokładnie wszystko wymieszać.
Oznacz jako ukończone
2.
Całą masę przełożyć do (wysmarowanej dwoma łyżkami oliwy) formy do pieczenia i rozprowadzić tak, aby ciasto miało równą powierzchnię.
Oznacz jako ukończone
3.
Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180°C i piec przez około 25 minut. Odczekać chwilę, aż ciasto ostygnie. Smacznego!
Oznacz jako ukończone
Notes
Aby uzyskać 1 porcję należy przekroić ciasto wzdłuż na 3 części oraz wszerz na 4.
Dodaj komentarz