Brownie wegańskie

30 minut

średnia

12 porcji

Ta wegańska odmiana brownie to wyjątkowo proste w przygotowaniu ciasto, które wyjdzie nawet największemu laikowi gotowania i pieczenia. Sprawdzi się jako zdrowsza wersja słodyczy niczym im nie ustępująca pod względem walorów smakowych. Mimo niewielkiej ilości składników i prostoty w przygotowaniu zachwyca swoim smakiem, przypominającym tradycyjnego „murzynka”. Taki deser to także dobre źródło magnezu, fosforu czy cynku. Wszystkie te zalety sprawiają, że to świetny przepis dla osób pragnących zmienić swoje nawyki żywieniowe. Całkowity czas przygotowania tego wegańskiego brownie zajmuje zaledwie 30 minut!

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
1słoik Masła orzechowego (ok. 500g)
5szt. Bananów
5Łyżek Kakao
Informacje żywieniowe
6g Białka
29g Tłuszczu
17g Węglowodanów
353kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
W dużej misce dokładnie rozgnieść widelcem banany. Dodać słoik masła orzechowego oraz 5 łyżek nie słodzonego kakao i dokładnie wszystko wymieszać.
Oznacz jako ukończone
2.
Całą masę przełożyć do (wysmarowanej dwoma łyżkami oliwy) formy do pieczenia i rozprowadzić tak, aby ciasto miało równą powierzchnię.
Oznacz jako ukończone
3.
Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180°C i piec przez około 25 minut. Odczekać chwilę, aż ciasto ostygnie. Smacznego!
Oznacz jako ukończone

Notes

Aby uzyskać 1 porcję należy przekroić ciasto wzdłuż na 3 części oraz wszerz na 4.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.