Truskawkowy kisiel z siemienia lnianego

Truskawkowy kisiel z siemienia lnianego

Kisiel z siemienia lnianego to idealna propozycja na zdrową i smaczną przekąskę. Oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych jest to źródło wielu witamin i minerałów. Truskawki dostarczają dużej ilości tak bardzo ważnej witaminy C, a siemię lniane to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych i nie przypadkowo zaliczane jest do superfoods jako zielarski produkt leczniczy. Taki kisiel jest też dobrym sposobem na uporanie się z biegunką i może łagodzić objawy choroby wrzodowej ze względu na kleistą konsystencję, która osłania śluzówkę przewodu pokarmowego.

View this post on Instagram

🍓KISIEL TRUSKAWKOWY🍓 ⬇️SKŁADNIKI NA 2️⃣ PORCJE⬇️ ☑️4 ŁYŻKI SIEMIENIA LNIANEGO ☑️2 SZKLANKI WODY ☑️SZKLANKA TRUSKAWEK *️⃣W 1️⃣ PORCJI DOSTARCZYMY: 1️⃣2️⃣9️⃣Kcal/5️⃣g B/8️⃣g T/9️⃣g W ℹ️BOGATE ŹRÓDŁO WITAMINY Cℹ️ ⬇️PRZEPIS⬇️ 4 łyżki nasion lnu wsypujemy do garnuszka i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy przez około 10 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie wrzucamy zblendowane wcześniej truskawki i gotujemy jeszcze przez chwilę cały czas mieszając. Gotowe. #kisiel #zdroweodzywianie #deser #odchudzanie #fit #dieta #wege #wegetariańskieprzepisy #desert #truskawki #foodporn #foodphotography #jedzenie

A post shared by Dietetyk Online Warszawa (@przemyslawmateuszczyk_dietetyk) on



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *