Smalczyk z fasoli – kanapka
Smalczyk z białej fasoli to pyszne smarowidło na pieczywo. Taka pasta jest bardzo prosta w przygotowaniu, zrobisz ją w kilka minut. Składa się wyłącznie z roślinnych składników, dlatego sprawdzi się w różnych odmianach diet wegetariańskich. Jak sama nazwa wskazuje bazą tej potrawy jest biała fasola, która wykazuje szereg prozdrowotnych właściwości. Warto włączyć do swojej diety rośliny strączkowe, gdyż jest to szczególna grupa produktów o potwierdzonym korzystnym działaniu na nasz organizm. Smalczyk doskonale się odnajdzie w połączeniu z każdą odmianą pieczywa, jednak zalecane jest przede wszystkim pieczywo pełnoziarniste z uwagi na większą zawartość mikroelementów i błonnika. Smacznego.
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1 Puszka białej fasoli albo 100 g surowej | |
3pęczki Dymki cebuli | |
1 Jabłko | |
2łyżki Oliwy | |
Sól, pieprz, majeranek |
Informacje żywieniowe
10g
Białka
7g
Tłuszczu
63g
Węglowodanów
356kcal
1 Porcja (3 Kanapki)
Wskazówki
1.
Odcedzoną fasolę mieszamy z pokrojoną cebulą (szczypior zostawiamy) i jabłkiem oraz 2 łyżkami oliwy.
Oznacz jako ukończone
2.
Wszystko razem blendujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem
Oznacz jako ukończone
3.
Smalczyk jest już gotowy i możemy nakładać na kromki pieczywa. Na wierzchu kanapki układamy pokrojony szczypiorek. Smacznego!
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz