Placuszki bananowe

10 minut

łatwe

1 porcja

Placuszki bananowe to świetny pomysł na proste i smaczne śniadanie. Sprawdzi się jako zdrowy posiłek w pierwszej części dnia, zapewniając zastrzyk potrzebnej energii. Ponadto dostarcza wielu cennych mikroelementów. Jest dobrym źródłem chociażby witaminy B12, której często brakuje u osób na dietach roślinnych. Ta potrawa to także ciekawa propozycja dla wszystkich wegetarian, którzy dbają o jakość swojej diety. Placuszki bananowe smakują wyśmienicie i niczym nie ustępują innym popularnym wersją placków. Warto spróbować, smacznego!

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
1szt. Banana
2.5Łyżki Mąki pełnoziarnistej
2szt. Jaja kurze
1Łyżka Oliwy
2Łyżki Jogurtu naturalnego
Informacje żywieniowe
17g Białka
22g Tłuszczu
50g Węglowodanów
467kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
Wrzucić obranego banana do miski i rozgnieść go widelcem. Następnie dodać 2 jajka, 2.5 łyżki mąki pełnoziarnistej oraz 1 łyżkę oliwy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Oznacz jako ukończone
2.
Na rozgrzaną patelnię wylać po 2 łyżki stołowe przygotowanego ciasta na 1 placka. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 minuty, po czym widelcem przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejną minutę.
Oznacz jako ukończone
3.
Gotowe placki przełożyć na talerz i polać 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Smacznego!
Oznacz jako ukończone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.