Placuszki bananowe
Placuszki bananowe to świetny pomysł na proste i smaczne śniadanie. Sprawdzi się jako zdrowy posiłek w pierwszej części dnia, zapewniając zastrzyk potrzebnej energii. Ponadto dostarcza wielu cennych mikroelementów. Jest dobrym źródłem chociażby witaminy B12, której często brakuje u osób na dietach roślinnych. Ta potrawa to także ciekawa propozycja dla wszystkich wegetarian, którzy dbają o jakość swojej diety. Placuszki bananowe smakują wyśmienicie i niczym nie ustępują innym popularnym wersją placków. Warto spróbować, smacznego!
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1szt. Banana | |
2.5Łyżki Mąki pełnoziarnistej | |
2szt. Jaja kurze | |
1Łyżka Oliwy | |
2Łyżki Jogurtu naturalnego |
Informacje żywieniowe
17g
Białka
22g
Tłuszczu
50g
Węglowodanów
467kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
Wrzucić obranego banana do miski i rozgnieść go widelcem. Następnie dodać 2 jajka, 2.5 łyżki mąki pełnoziarnistej oraz 1 łyżkę oliwy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Oznacz jako ukończone
2.
Na rozgrzaną patelnię wylać po 2 łyżki stołowe przygotowanego ciasta na 1 placka. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 minuty, po czym widelcem przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejną minutę.
Oznacz jako ukończone
3.
Gotowe placki przełożyć na talerz i polać 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Smacznego!
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz