Pasta kanapkowa z jajkiem i awokado

10 minut

łatwe

2 porcje

Ta niezwykle prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa z jajkiem i awokado idealnie sprawdzi się na kolację, ale również jako zdrowy posiłek w ciągu całego dnia. Jest bogatym źródłem białka oraz tłuszczy, dzięki czemu może minimalizować chęć na podjadanie. Ponadto w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym, będzie to stanowiło odpowiednio zbilansowany posiłek o najwyższej jakości. Dostarczymy w nim większości składników mineralnych i witamin. Przygotowanie zajmie zaledwie 10 minut i wystarczy na 2 porcje.

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
2szt. Kurze jaja
1szt. Awokado
Szczypta Soli i pieprzu
6Kromek Pieczywa pełnoziarnistego
1szt. Pomidora
Informacje żywieniowe
19g Białka
18g Tłuszczu
47g Węglowodanów
424kcal 2 Porcje

Wskazówki

1.
2 Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie obieramy awokado i rozdrabniamy je widelcem w naczyniu.
Oznacz jako ukończone
2.
Po ugotowaniu jajek, kroimy je w drobną kostkę i dorzucamy do rozdrobnionego awokado. Dolewamy łyżkę soku z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy łyżką.
Oznacz jako ukończone
3.
Pasta gotowa. Teraz smarujemy nią pieczywo i na górę układamy plastry pomidora. Smacznego!
Oznacz jako ukończone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *