Pasta kanapkowa z jajkiem i awokado
Ta niezwykle prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa z jajkiem i awokado idealnie sprawdzi się na kolację, ale również jako zdrowy posiłek w ciągu całego dnia. Jest bogatym źródłem białka oraz tłuszczy, dzięki czemu może minimalizować chęć na podjadanie. Ponadto w połączeniu z pieczywem pełnoziarnistym, będzie to stanowiło odpowiednio zbilansowany posiłek o najwyższej jakości. Dostarczymy w nim większości składników mineralnych i witamin. Przygotowanie zajmie zaledwie 10 minut i wystarczy na 2 porcje.
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
2szt. Kurze jaja | |
1szt. Awokado | |
Szczypta Soli i pieprzu | |
6Kromek Pieczywa pełnoziarnistego | |
1szt. Pomidora |
Informacje żywieniowe
19g
Białka
18g
Tłuszczu
47g
Węglowodanów
424kcal
2 Porcje
Wskazówki
1.
2 Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie obieramy awokado i rozdrabniamy je widelcem w naczyniu.
Oznacz jako ukończone
2.
Po ugotowaniu jajek, kroimy je w drobną kostkę i dorzucamy do rozdrobnionego awokado. Dolewamy łyżkę soku z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy łyżką.
Oznacz jako ukończone
3.
Pasta gotowa. Teraz smarujemy nią pieczywo i na górę układamy plastry pomidora. Smacznego!
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz