Leczo z fasolą

45 minut

średnia

2 porcje

Leczo z fasolą to wyłącznie roślinna potrawa o zachwycającym smaku i aromatycznym zapachu. Choć leczo należy traktować jako pełnowartościowy i pożywny obiad to sprawdzi się także o dowolnej porze dnia. Dzięki różnorodności składników zapewni organizmowi bogatą dawkę większości witamin i minerałów. Ta wersja popularnego leczo jest szczególnie obfita w witaminę C oraz witaminy A i E. To sprawia, że organizm może pracować optymalnie i działa ochronnie przed rozwojem chorób. Oprócz niezaprzeczalnych walorów zdrowotnych jest to także smaczna potrawa i bardzo łatwa w przygotowaniu. Leczo z fasolą można podawać razem z pieczywem pełnoziarnistym, wtedy smak nabiera jeszcze większej wyrazistości.

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
1szt. Puszki fasoli konserwowej
1szt. Papryki czerwonej
1szt. Cukinii
1szt. Cebuli
2 szt. Pomidorów
2Łyżki Oliwy
Szczypta Pieprz, sól, natka pietruszki
Informacje żywieniowe
13g Białka
11g Tłuszczu
37g Węglowodanów
300kclł 2 Porcje

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.