Kanapki z twarożkiem z tofu

7 minut

super łatwe

2 porcje

Twarożek z tofu to alternatywa dla powszechnego twarogu. Na kremową konsystencję wpływa dodatek jogurtu naturalnego. Ten delikatny w smaku serek na kanapki będzie świetnym pomysłem na śniadanie, ale także jako ostatni posiłek dnia. Kanapki z tak przygotowanym twarożkiem są bogatym źródłem magnezu, który oprócz budowania naszych kości wpływa m.in. na lepszą pamięć czy prawidłową pracę mięśni. Poza niezaprzeczalnymi walorami zdrowotnymi jest to smaczna potrawa, której przygotowanie jest bardzo proste i zajmie zaledwie parę minut. Polecam!

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
1 opakowanie Tofu naturlanego
2Łyżki Oliwy
2Łyżki Jogurtu naturalnego
Połowę Dymki szczypiorku
4szt. Rzodkiewki
Szczypta Sól i pieprz
6kromek Pieczywa pełnoziarnistego
Informacje żywieniowe
24g Białka
21g Tłuszczu
47g Węglowodanów
473kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
Do miski wrzucić opakowanie tofu naturalnego i rozgnieść widelcem.
Oznacz jako ukończone
2.
Dodać 2 łyżki oliwy, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Połowę pokrojonej dymki szczypiorku i 4 pokrojone rzodkiewki. Następnie doprawić solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Oznacz jako ukończone
3.
Tak przygotowany twarożek nakładać na pieczywo pełnoziarniste. Przepis na 2 porcje po 3 kanapki.
Oznacz jako ukończone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.