Kanapki z twarożkiem z tofu
Twarożek z tofu to alternatywa dla powszechnego twarogu. Na kremową konsystencję wpływa dodatek jogurtu naturalnego. Ten delikatny w smaku serek na kanapki będzie świetnym pomysłem na śniadanie, ale także jako ostatni posiłek dnia. Kanapki z tak przygotowanym twarożkiem są bogatym źródłem magnezu, który oprócz budowania naszych kości wpływa m.in. na lepszą pamięć czy prawidłową pracę mięśni. Poza niezaprzeczalnymi walorami zdrowotnymi jest to smaczna potrawa, której przygotowanie jest bardzo proste i zajmie zaledwie parę minut. Polecam!
No Reviews
Składniki
Adjust Servings
1 opakowanie Tofu naturlanego | |
2Łyżki Oliwy | |
2Łyżki Jogurtu naturalnego | |
Połowę Dymki szczypiorku | |
4szt. Rzodkiewki | |
Szczypta Sól i pieprz | |
6kromek Pieczywa pełnoziarnistego |
Informacje żywieniowe
24g
Białka
21g
Tłuszczu
47g
Węglowodanów
473kcal
1 Porcja
Wskazówki
1.
Do miski wrzucić opakowanie tofu naturalnego i rozgnieść widelcem.
Oznacz jako ukończone
2.
Dodać 2 łyżki oliwy, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Połowę pokrojonej dymki szczypiorku i 4 pokrojone rzodkiewki. Następnie doprawić solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Oznacz jako ukończone
3.
Tak przygotowany twarożek nakładać na pieczywo pełnoziarniste. Przepis na 2 porcje po 3 kanapki.
Oznacz jako ukończone
Dodaj komentarz