Gryczanka na mleku roślinnym

15

super łatwe

1 porcja

Gryczanka na mleku roślinnym to niezwykle wartościowe śniadanie dodające energii na początek dnia. Może stanowić alternatywę dla wciąż popularnej owsianki na mleku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i opiera się w głównej mierze na ugotowaniu kaszy. Już w 15 minut można przyrządzić tą smaczną i treściwą potrawę. Taki posiłek sprawdzi się także u osób aktywnych fizycznie. 1 porcja takiego śniadania to około 600kcal. Jednak nie należy się tego obawiać, ponieważ po takim śniadaniu zachowamy na dłużej uczucie sytości. Ponadto gryczanka dostarczy wiele witamin i minerałów. Jest bogatym źródłem magnezu czy fosforu oraz szczególnie obfituje w witaminę B6. Ta witamina wpływa chociażby na prawidłowe funkcjonowanie serca, normalizuje ciśnienie krwi i usprawnia pracę naszych mięśni.

No Reviews

Składniki

Adjust Servings
200ml Napoju roślinnego
1szt. Banana
70 gramów Kaszy gryczanej
1Garść Orzechów włoskich
1 Łyżka Kakao
Informacje żywieniowe
16g Białka
18g Tłuszczu
94g Węglowodanów
607kcal 1 Porcja

Wskazówki

1.
70 gramów kaszy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, a następnie wrzucić do garnka, zalać szklanką mleka roślinnego. Dodać łyżkę kakao i podgrzać chwilę na małym ogniu.
Oznacz jako ukończone
2.
Po tym czasie przelać wszystko do salaterki/miski i dodać orzechy włoskie oraz skroić banana w plasterki.
Oznacz jako ukończone
3.
Gotowe, smacznego!
Oznacz jako ukończone

Notes

Jeśli brakuje czasu na ugotowanie kaszy rano, można to zrobić wieczorem poprzedniego dnia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.