Gryczanka na mleku roślinnym

Gryczanka na mleku roślinnym

Gryczanka na mleku roślinnym to niezwykle wartościowe śniadanie dodające energii na początek dnia. Może stanowić alternatywę dla wciąż popularnej owsianki na mleku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i opiera się w głównej mierze na ugotowaniu kaszy. Już w 15 minut można przyrządzić tą smaczną i treściwą potrawę. Taki posiłek sprawdzi się także u osób aktywnych fizycznie. 1 porcja takiego śniadania to około 600kcal. Jednak nie należy się tego obawiać, ponieważ po takim śniadaniu zachowamy na dłużej uczucie sytości. Ponadto gryczanka dostarczy wiele witamin i minerałów. Jest bogatym źródłem magnezu czy fosforu oraz szczególnie obfituje w witaminę B6. Ta witamina wpływa chociażby na prawidłowe funkcjonowanie serca, normalizuje ciśnienie krwi i usprawnia pracę naszych mięśni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *